صفحه اصلی > زیبایی > پوست > گیاه جوجوبا چیست و روغن آن چه خواصی دارد

گیاه جوجوبا چیست و روغن آن چه خواصی دارد

شاید دیده باشید در برخی محصولات بهداشتی از جمله کرم ها و شامپوها از گیاهی به نام جوجوبا استفاده می کنند. خوب است درباره این گیاه و اثری که بر پوست و مویتان می گذارد، بیشتر بدانید. اگر در فکر خرید روغن جوجوبا و یا کرم جوجوبا هستید قبل از آن این مقاله را بخوانید.

گیاه جوجوبا چیست

یک اسپانیایی که در قرن هجدهم، همچون نیاکانش، رنج گذر از دریاها تا قاره‌ نو را به جان خرید و پا به سرزمین پُر رمز و رازِ «آزتک‌ها» نهاد، در مشاهدات خود درباره‌ گیاهی می‌نویسد که بومی‌های آمریکایی‌ از روغن و دانه‌ آن برای درمان برید‌گی‌ِ پوست، زخم‌ و سوختگی و التیام آفتاب سوختگی استفاده می‌کردند.

گیاه جوجوبا چیست
گیاه جوجوبا چیست

نه این اسپانیایی ماجراجو و نه بومیان قاره‌ طلایی هرگز تصور نمی‌کردند، چند صد سال بعد روغن حاصل از دانه‌های این گیاه به یکی از پرطرفدارترین محصولات در رشته‌های گوناگون صنعت تبدیل شود.

روغن جوجوبا یک عصاره‌ گیاهی محلول در چربی است که از فشردن دانه‌های گیاه جوجوبا به ‌دست می‌آید. این روغن شفاف و بدون موم است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ترکیب این روغن همانند ترکیب شیمیایی موادی است که درخت‌های مناطق گرمسیری، برای حفظ رطوبت در برابر تابشش آفتاب، لایه‌ای از آن ‌را روی سطح برگ خود ایجاد می‌کنند. جوجوبا تنها گیاهی است که این ترکیب را، به مقدار زیاد، در دانه‌های خود تولید می‌کند و وزنن روغن آن به اندازه‌ نیمی از وزن دانه است.

پس از ممنوعیت صید نهنگ که روغن آن به‌ویژه در صنایع آرایشی کاربرد گسترده داشت، روغن جوجوبا جایگزین آن شده است. بررسی‌ها و پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند که این جایگزین از خواص کاربردی برتری نسبت به روغن نهنگ برخوردار است. هم‌اکنون در شماری از کشورهایی آمریکای لاتین و در ایالات متحده‌ آمریکا سرمایه‌‌های کلانی به کشت‌ و پرورش گیاه جوجوبا و تحقیقات جانبی پیرامون کاربرد آن در صنایع، به‌ویژه صنایع آرایشی، اختصاص یافته است. خواص منحصر به ‌فرد این محصول در عرصه‌های پزشکی و بهداشتی ـ آرایشی به اثبات رسیده و کاربرد آن در این عرصه‌ها رو به گسترش است.

خواص فیزیکی و شیمیایی جوجوبا

روغن جوجوبا، مایع طلایی کم‌رنگ با ناخالصی ناچیز است و مگر در اندک مواردی، نیازی به تصفیه‌ آن وجود ندارد. روغن جوجوبا به‌ دلیل غیرسمی‌ و تجزیه‌پذیر بودن برای محیط زیست زیان‌بار نیست و از این نظر کاربرد آن با دشواری همراه نخواهد بود. ساختار شیمیایی روغن جوجوبا بسیار شبیه روغن نهنگ یا مومِ سفید است اما آشکارا با دیگر روغن‌های گیاهی تفاوت دارد.

کاربرد نادرست عنوان «روغن» برای این عصاره‌‌ گیاهی، به تصورات نادرستی درباره‌ آن دامن زده است. با آن‌که مایع اکسید شده‌ این گیاه به روغن جوجوبا شهرت دارد، اما ترکیب شیمیایی آن برخلاف تمامی روغن‌ها و چربی‌های گیاهی یا حیوانیِ دیگر است‌.

عصاره یا روغن جوجوبا مانند تمامی استر واکس‌های موجود در طبیعت، درکنترل رطوبت پوست و حفاظت از سطح پوست‌ و مو در برابر تابش نور آفتاب نقش مؤثری دارد.

روغن جوجوبا به عنوان ماده‌ اولیه تمامی معیارهای لازم برای کاربرد در صنایع آرایشی و بهداشتی را داراست و از نظر ایجاد حساسیت، سوزش یا خارش و احتمال ایجاد مسمومیت در اثر تابش نور بی‌خطر است.

جوجوبا و مراقبت از مو

امروزه روغن جوجوبا در بسیاری از محصولات مربوط به سلامت و نگهداری از مو و پوست سر به ‌کار می‌رود. بیشتر مشکلات مربوط به پوست‌ سر به ‌علت انسداد و سخت‌شدن چربی در دهانه‌ ریشه‌های مو به ‌وجود می‌آید که در نهایت باعث پوسته‌ پوسته شدن آن می‌شود. جوجوبا با نفوذ سریع درر ریشه‌های مو این مواد سخت ‌شده را نرم و در خود حل می‌کند و حفظ عملکرد طبیعی ریشه‌های مو را به آن بر می‌گرداند.

گذشته از این، روغن جوجوبا باعث ایجاد رطوبت مناسب در سطح مو و در نهایت بهبود قوام و کنترل‌پذیری مو می‌شود و شکنندگی و خشکی آن را کاهش می‌دهد.

در سایت سلامت دات لایف پرسش های زیادی در مورد قیمت روغن جوجوبا شده است، آنطور که ما تحقیق کردیم قیمت روغن جوجوبا در بازار ایران از حدود ۲۵ هزار تومان تا ۴۰ هزار تومان است و تفاوت آن در کیفیت محصول و برند آن است.

روغن جوجوبا را از کجا بخرم

برخی پرسیده اند روغن جوجوبا را از کجا بخرم به این دوستان باید عرض کنیم متاسفانه سایت سلامت دات لایف مرکز مناسبی را برای معرفی پیدا نکرد، البته تحقیقات ما در قالب اینترنت بوده و حتما در مراکز معتبر می توانید محصول خوب ، با کیفیت و با قیمت مناسب تهیه کنید.

سلامت دات لایف راهنمای زندگی سالم

پزشکان متخصص سایت پاسخگوی سوال های شما در این مقاله هستند، کلیک کنید.

 

این مطلب مورد توجه شما واقع شد؟
7+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد نماید : *